faun & flora presenterer:
ut i Var hage
Musiske Villvekst-vandringer for hele familien
UT I VÅR HAGE -
Hva vokser det der?
Velkommen til musiske nytteveksvandringer i natur om natur for barn, unge og hele familien.
Her lar vi lar naturen være våre “undringsrom” og læringsarenaer.
Vi lærer å gjenkjenne spiselige ville planter i naturen, mens vi lytter til fine fløytetoner av musiker & kursholder Marius Løkse, og små fortellinger rundt plantene av kursholder og forteller Annette Münster.
Hvor mange av barna har lært av sin far eller bestemor at de kan spise både løvetann og skvallerkål fra hagen?
At mange av de fineste markblomstene våre er spiselige og kan pynte opp salaten? Kjempegøy er det å putte brennesle i gryta og lage oss en fabelaktig vill suppe som er god og næringsrik!
Sammen blir vi kjent med hva som vokser og gror der vi bor.
Og underveis forsøker vi også å finne veien tilbake til å atter bli en bærekraftig del av naturen.
SVOLTENS SANKESANG
mel. Kjerringa med staven
AVLINGA DEN SKRANTA
SVOLT PÅ ALLE KANTA
DET VAR SNAUT MED BÅE GRØNNSAKER & KORN
MEN MAT FRÅ MO OG MYR SKAL METTE MINE BORN
AVLINGA DEN SKRANTA
SVOLT PÅ ALLE KANTA
KJERRINGA MED KURVEN
SANKA HELE HURVEN
NESLE, KVANN & GOPLE
MELDESTOKK & LIND
VILLE SPE PÅ FØDA
FORE SKOKKEN SIN
KJERRINGA MED KURVEN
SANKA HELE HURVEN
KJERRINGA HO SANKA
SANKA MENS HO VANKA
SKVALLERKÅL OG KLØVER
SMØRBUKK, LØVETANN
SUPPEKOK TIL ÅTTE
UNGER & EN MANN
KJERRINGA HO SANKA
SANKA MENS HO VANKA
Copyright - Tekst & innspilling - Marius Løkse 2020
SANKE MAT - OVER MO OG MYR
SANKE MAT - UT PÅ EVENTYR
VASSARVE, LINDELØV, KLØVER OG FIOL
TA DEM MED DEG HJEM TIL MOR
VILLSALAT - DÉT ER DEILIG MAT
VILLSALAT - LEGGER VI PÅ FAT
GROBLAD´ OG LØVETANN MED LITT KARVEKÅL
MAT FRA STIEN DER DU TRÅR
Copyright - Tekst, innspilling & melodi - Marius Løkse 2020
FAUN´s SANKESANG
1.
Sanking får deg ut i, og bli bedre kjent med, naturen.
2.
Vill mat er fullpakket av næringsstoffer - 100 gr. nype skal inneholde 700 % av det daglige C-vitamin behovet!
3.
Sanking kan foregå hvorsom helst - vill mat vokser i havet, ved stranden, i skogen, på land og på fjellet.
4.
Naturen byr på masse nye og spennende smaker - til ditt eget kulinariske smakslabratorium!
5.
Miljøvern - lokal, villhøstet mat
har ikke noe CO2 avtrykk.
Bare myke fotsåler mot fuktig gress.
6.
Bli kjent med naturen, syklusene og årstidene. Nyttevekstene og deres høstingsmuligheter oppstår kun i visse tidslommer i året.
7.
Økonomi - Redusér matbudsjettet.
Vill mat er helt gratis!