MARIKÅPE

ALCHEMILLA VULGARIS

Herbalista%20-%20Marika%CC%8Ape%20-%20Al

PLANTEBESKRIVELSE

Marikåpe - Alchemilla vulgaris

50

belly-3186730_1920.jpg

NÆRINGSINNHOLD

Marikåpe - Alchemilla vulgaris

Vitaminer: C-vitaminer

Mineraler: 

Fett: bl.a. 

Planten er rik på tanniner, salisylsyre, essensiell olje, bitre stoffer og fytosteroler. 

daisies-1466851_1920.jpg

KULINARISK BRUK

Hele planten er spiselig, men de unge bladene er best å bruke ferske i salater, på smørbrød eller i pestoer. Marikåpe har tradisjonelt blitt brukt mest som urtete. Den har en deilig smak, som kan minne om grønn te. 

Tips 1.: 

Marikåpe blader er supre å bruke til å lage "bladgull", potetgull av spiselige, ville vekster.

Sett ovnen på 200 grader, bland de spiselige bladene med økologisk olivenolje, salt og kryddermiks. (F.eks cajun spice). Fordel bladene utover, og følg nøye med mens bladgullet blir crispy. Prosessen tar få minutter. Serveres straks.

Tips 2.: Tilsett unge Marikåpe-blader hvis du ønsker en ekstra næringsrik smoothie.

oil-4262839_1920.jpg

NATURMEDISINSKE BRUKSOMRÅDER

Marikåpe - Alchemilla vulgaris

k.

Herbalista - Old painting - Gathering he

HISTORISK BRUK

Br